Mohu Ti prozradit, že toto je blog, který zasahuje čistě do mých myšlenek a mých zálib. Konec konců, sem budu přidávat články jen podle nálady. Když mi bude něco vrtat hlavou a nebo mě napadne něco, co dokážu nějakým stylem splácat dohromady, dám to sem. Znamená to tedy, že články budou přibývat nepravidelně a v různém časovém rozmezí, které může býti i několik měsíců.

Doufám, že se Ti na mém blogu zalíbí a budeš se sem po nějakém tom měsíci vracet.


Přeji Ti spoustu úspěchu a hezký zbytek dne či večera. :)

úterý 12. září 2017

Činy jsou mocnější než slova

Každý určitě zná člověka, který mu slibuje hory doly, ale ve skutečnosti nehne ani prstem. Někdy se stane, že člověk jednoduše zapomene nebo nestíhá a to je úplně v pořádku. Jindy to v pořádku být ovšem nemusí. Proč? A jaký důvod toho, že člověk používá slova místo činů? Na to vám postupně odpovím.

Slova jsou důležitá a jsou základem tvorby různých vztahů. Je hezké, když vám třeba vaše polovička říká, jak vás vezme na Havajské ostrovy, do Norska, nebo do Číny. Že vám koupí květinu, nebo že si zlepší vztah s vaší rodinou. Krásně se takové věci poslouchají a ve vás to může vyvolávat hezké pocity, ale je důležité takové věci brát s nadhledem. Většina z toho se nikdy nemusí stát. Proč nemusí být v pořádku, když toho člověk namluví více, než toho udělá? Je známo, že u lidí platí většinou to, že když člověk všude rozpěvuje, jak udělá tohle a támto, ve skutečnosti už potom nemá potřebu to udělat a nikdy se k tomu nemusí dobrat. Člověk už nemá potom moc nutkání se překonávat. Je to vlastně druh takového lhaní a lhaní není pro žádný vztah dobré. Představte si situaci, kdy přijdete domů z práce a všude kolem vás je prach, smrdí odpadky a je neumyté nádobí. Nehledě na to, že kocour se vám počůral do postele. Pak za vámi přijde manžel a řekne, jak chtěl pouklízet, než přijdete domů, ale v televizi zrovna začali dávat fotbal, nebo musel dohrát toho nového Zaklínače. Většinou to řekne jenom tak, aby vás trochu obměkčil a nebyly jste na něj naštvané, že vlastně za celý den nic neudělal.

Důvody toho, proč člověk používá slova místo činů, mohou být různé. Nejčastějším je však lenost, kterou jsme si předvedli již v uvedeném příkladě. Co to ale vlastně ta lenost je? "Lenost je označení pro duchovní apatii či neochotu k jednání plynoucí z nedostatku motivace jednat. Lenost je opakem činorodosti. Lenivý člověk nevyužívá potenciál svých schopností, není ochotný jednat nebo se starat.", píše Wikipedie. Rozhodně to není jedna z nejlepších lidských vlastností a mělo by se s ní něco dělat. Tím, že vám bude člověk říkat, jak chtěl něco udělat, se jen snaží o to, abyste s tím nic udělat nechtěli. Aby jste to nechali být a to je špatně. Protože když mu to projde jednou, bude si myslet, že to může opakovat stále.

Žádné komentáře:

Okomentovat

On bude vědět

  Chtěla bych tenhle příspěvek věnovat jedné osobě, která pro mě byla dlouho ohromnou podporou, kterou jsem dlouho milovala a bez které bych...